Ateliere de invatare

Atelierul de antreprenori

Activitatea in atelierele de invatare ca proces educational

  • Atelierul de antreprenori
  • Atelierul de antreprenori
  • Atelierul de antreprenori

Munca in atelierele de invatare ca proces educational se bazeaza pe idea de invatare prin explorare. in centrul ei se afla cercetarea si experimentarea. Ea porneste de la interesele copiilor si tinerilor si promoveaza confruntarea lor activa si auto-determinata cu lumea.
Punctul de inceput al invatarii il constituie experienta proprie a copiilor sau tinerilor, momentul de intalnire cu un anumit fenomene si intrebarile care decurg din aceasta confruntare.
Munca in atelierele de invatare are loc intr-un mediu, in care sunt create momente de uimire, fiind de natura stimulativa.
Elevilor le este permisa alegerea temelor, partenerilor, metodelor si materialului. Munca in atelierele de invatare confera elevilor apreciere si siguranta, ca-si pot alege propria cale de invatare.
Munca in atelierele de invatare este conturata de anumite reguli si ritualuri prestabilite de comun acord, si ajuta la structurarea procesului de invatare.
Prezentarea, documentarea si reflectia joaca un rol important in intregul proces.

Copiii si tinerii in atelierele de invatare invata auto-determinati si implicati la teme pentru ei semnificative.
Cadrele didactice in atelierele de invatare insotesc procesul de invatare al copiilor si tinerilor, fiind un partener de dialog empatic si apreciator si isi procura impulsuri din afara, cautand dialogul cu alti/alte insotitori/ insotitoare.
Atelierul de invatare ca mediu de invatare pregatit, este un spatiu, care invita la actiune.
Atelierul de invatare ca parte a activitatii educationale in cadrul institutiei. contribuie la dezvoltarea obiectelor educationale bazat pe programa curriculara respective pe programa scolara.
Atelierul de invatare ca loc de intalnire, unde se invata unul de la celalalt si unul pentru celalalt prin utilizarea comuna a atelierului in institutii de tranzitie (de ex. gradinita-scoala primara, scoala primara-scoala pregatitoare/ gimnaziu). Elevele si elevii se vad ca insotitoare/ insotitori de invatare.

Membrii fondatori

Atelierul de antreprenori

Alexandru Constantin

Membru fondator
Atelierul de antreprenori

Eleonora Scarlet-Ritter

Membru fondator
Atelierul de antreprenori

Sabine Hanstein

Membru fondator

Echipa noastra de formatori

top