Evenimente

Atelierul de antreprenori

Evenimentele noastre


Programul PEL I a inceput in 2016 cand s-a nascut ideea intalnirii dintre conceptele educationale germane si nevoile de schimbare a paradigmei romanesti a invatamantului actual Cu ocazia vizitei la Berlin din august 2017, au fost identificate instrumentele pedagogice utilizate de peste 30 de ani cu success, avand loc si intalnirea cu Prof. Hartmut Wedekind - autorul si creatorul conceptului de invatare in ateliere de joc si explorare ca metoda didactica.
Dupa conferinta de deschidere a PEL I la ULB Sibiu din septembrie 2017, in octombrie a avut loc vizita de studiu la Berlin – acesta fiind primul modul al programului pilot de formare continua a cadrelor didactice din invatamantul prescolar si primar din judetul Sibiu.
In noiembrie 2018 a avut loc masa rotunda cu tema "Noua ne pasa de educatie" - Albota, jud Sibiu, unde au fost reuniti factori de decizie din ISJ Sibiu, scolile, universitatile si firmele partenere in PEL I, autoritatile publice locale ale comunitatilor implicate - pentru diseminarea si constientizarea obiectivelor PEL I in raport cu experienta realizata in vizita de la Berlin.
Conferinta de inchidere a PEL I la ULB Sibiu din martie 2018 a prezentat bilantul realizarilor din cadrul celor 4 module practice si inmanarea diplomelor de absolvire a programului celor 25 de absolventi.
Imediat dupa inchiderea PEL I, in aprilie 2018, a fost incheiat acordul cu partenerii institutionali - ISJ Sibiu, CCD Sibiu, ASH Berlin, ULB Sibiu, Beleduc Lernspielware GmbH si Atelierul de Antreprenori SRL, in vederea demararii PEL II - program de formare continua acreditat de Ministerul Educatiei Nationale prin care un numar de 200 de cadre didactice din invatamantul prescolar si primar de stat, din judetul Sibiu sa fie formate intr-o perioada de 2 ani.
In mai 2018 au avut loc workshop-uri de promovare a PEL II cu conducerea unui numar de 40 de unitati de invatamant primar si prescolar din Judetul Sibiu, prezentarea conceptului de atelier de invatare prin joc si explorare si aceluia de ludoteca scolara.

top